Racicbg

+359-887-715-586

racicinfo_bg@yahoo.com

РАЧИЧ EUROBUS BG
ЕКСПЕРТ В АВТОБУСНИЯ ТРАНСПОРТ

Багаж

Условия за багаж при пътуване с фирма Рачич

 • Багаж на пътник/куфар,чанта,сак и др./за превоз на вещи в багажно отделение на автобуса с размери/60смх40смх80см/до30кг., подлежащи на чекиране.
 • Ръчен багаж за превоз в салона на автобус с размери /40смх20смх30см/ до 5 кг.
 • Превозвачът носи отговорност при превоз на багаж в багажното отделение на автобуса, само за наличието на единица багаж и не гарантира неговата цялост и функционалност. В тази връзка не носи отговорност за: повърхностно нараняване на багажа като повредени колела , дръжки, прорези, ожулвания, деформации, петна и др. появили се по време на пътуването. За съхранението на ръчния багаж по време на пътуването, в това число по време на почивки и преминаване на граници, отговаря лично пътникът.
 • Допълнителен багаж се заплаща. На пътника се издава стикер за багаж и финансов документ с касов бон в офисите на СП-Рачич с-ие СД. Багаж, без багажен стикер или багаж, който не принадлежи на пътник, не се допуска за превоз автобуса. Предавайки багажа си, пътникът трябва да има предвид, че по протежение на целия рейс достъпът до личните вещи в багажното отделение е ограничен. Пътникът получава багажа си срещу представяне на съответния багажен стикер. Превозвачът препоръчва на пътника преди пътуване да застрахова своя багаж.
 • Превишаването на посочените в правилата размери на багаж, води до допълнително таксуване или до отказ на превоз.
 • Допълнителен багаж се превозва само при наличието на свободно място в багажното отделение на автобуса, което се определя от шофьора в зависимост от броя пътници в автобуса, разпределени по градове. Препоръчва се при превоз на допълнителен багаж предварително съгласуване с превозвача.
 • На пътниците е забранено преграждането или блокирането с ръчен багаж или по друг начин пътеката между седалките.
 • Превозвачът има право да откаже на пътника превоза на допълнителен багаж.
 • В периода от 15.06 до 15.09 и от 15.12 до 15.01 превозът на допълнителен багаж се ограничава, приема се само срещу писмено разрешение от превозвача.
Превозвачът може да откаже превоз на багаж:
 • Ако съдържанието, конфигурацията, състоянието / малотрайност, чупливост , миризмата и др./ на багажа могат да повредят багажа или дрехите на другите пътници, салонът на автобуса, багажното отделение, а също така могат да пречат на пътниците или екипажа на автобуса.
 • Ако пътникът, се отказва да доплати за багаж, превишаващ количеството или размерите , утвърдени за безплатен превоз, държи се предизвикателно, грубо или по какъвто и да е емоционален или физически начин изразява своето недоволство към екипажа при качване в автобуса по повод доплащането или отказа от такова.
Забранено е пренасяне в багажите на пътниците и у самите пътници на:
 • Хладни и огнестрелни оръжия, запалителни вещества, пиротехнически средства, отровни, наркотични, упойващи, психотропни вещества и аналози, съоръжения , материали за производството на наркотични вещества, предмети и вещества, които със своето естество са опасни за живота и здравето на пътниците. Произведения на изкуството, исторически и нумизматични предмети, които нямат издаден документ за ползване и пренос, материали на забранени организации, стоки с неплатен акциз, цигари и алкохол с платен акциз, но над законовите количества за лично ползване, скимиращи устройства, предмети и други забранени със Закон.

Контакти

За повече информация се свържете с нас.