Racicbg

+359-887-715-586

racicinfo_bg@yahoo.com

РАЧИЧ EUROBUS BG
ЕКСПЕРТ В АВТОБУСНИЯ ТРАНСПОРТ

Преди пътуване

Научете най-важното което да знаете преди пътуването ви
Всеки знае, че последните няколко дни преди едно пътуване могат да бъдат стресови и претоварени с много задачи, затова ето няколко съвета.
  • Уверете се, че вашият документ за пътуване - паспорт , лична карта са валидни. Проверете дали е необходима виза или друг документ за държавата, в която пътувате.
  • Проверете отново данните си в билета – час на тръгване, направление , имена.
  • Предварително поискайте адрес или GPS координати на мястото на тръгване, за да го намерите по-лесно. Ако не познавате добре спирката на заминаване или дестинацията, хубаво е предварително да разпечатате или снимате на телефона съответната секция от картата. Това ще спести ценно време, докато откриете спирката. Планирайте своето време така, че да бъдете навреме на мястото на тръгване - задължително 30-40 минути преди отбелязания час във Вашия билет.
  • Разпечатайте Вашия билет. Дори да е достатъчно да покажете билета в електронен вариант , като QR Код ,снимка или pdf на смартфона- ние Ви препоръчваме да имате билета, принтиран на хартиен носител. Това би Ви помогнало много, ако вашия мобилен телефон – блокира или батерията ви свърши.
  • При пътувате на непълнолетни деца проверете техните документи. Непридружени деца под 18г. представят на граница нотариално заверена декларация от родителя/родителите си за правото да пътуват в чужбина. Необходимост от столче за пътуване-някой превозвачи не превозват деца до 150 см и до 36 кг. без осигурено обезопасително столче за пътуване. При пътуване с деца, добре е да предвидите начин, по който пътуването да е приятно за тях- завивка, игра, книга, музика.
  • Проверете предварително условията за багаж . Уверете се ,че Вашият багаж се вмества в размерите и килограмите включени в билета. Ако размера , кг. или броя надвишава упоменатите в условията на пътуване - свържете се предварително с офис, за да уточните възможностите за превоз на допълнителен багаж срещу заплащане. При всички случаи обаче е добре да маркирате по лесно забелязващ се начин куфара си- с цветен етикет, връзка или друг отличителен белег, защото често моделите си приличат и цветовете са еднакви .
  • Когато пътувате с автобус на дълги разстояния, по международна линия, трябва да сложите багажа си в багажното отделение, затова всичко, от което ще имате нужда по време на пътуването, като зарядно за телефон, таблет, външна батерия , слушалки за телефон, книга, списание, вода, лека закуска, както и ценните вещи трябва да бъдат при Вас в ръчния багаж.
  • Преди пътуване, ако ще използвате плащане с карта -проверете покритието на картите, с които разполагате - международно, местно или само в Европа. Проверете тяхната валидност и наличност.
Подгответе се предварително и направете Вашето пътуване приятно!

Контакти

За повече информация се свържете с нас.